1. Volkshotel

Zodra je dit voormalig krantenpand inloopt, valt de veelzijdigheid van deze plek direct in het oog. Links van de receptie staan toeristen en buurtbewoners gezamenlijk aan de bar, rechts vind je flexwerkplekken waar menig creatieveling of student de laptop openklapt.

Het Volkshotel is een hotel, café, bar, club, restaurant, flexwerkplek en creatieve broedplaats in één. Ben je een keer op bezoek in Amsterdam of heb je deze plek als Amsterdammer nog niet bezocht? Neem eens een kijkje. Er is genoeg te doen, getuige deze overvolle agenda.

Volkshotel

Meer over Volkshotel:

> Bekijk locatie en lees meer

> Lees ook het artikel ‘De toeristenbubbel voorbij’ op De Kleur van Geld’

2. Stayokay

Je vindt ze door heel Nederland op vaak bijzondere plekken; de hostels van Stayokay. In de afgelopen jaren heeft Stayokay zich ontdaan van een wat stoffig imago naar aanbieder van eigentijdse en duurzame hostels. Zo investeren ze in verantwoorde bouw van de locaties, wordt het afval gescheiden, is er groene stroom en serveren ze biologisch eten en drinken.

Ben je op zoek naar een betaalbare plek waar je als gezin, stelletje of als groep kunt overnachten? Stayokay maakt het voor veel verschillende soorten gasten, een prima plek om te verblijven. En ook buurtbewoners kunnen een bezoek brengen, want ook zij zijn welkom aan de bar bij deze hostels.

Stayokay

Meer over Stayokay Vondelpark:

> Bekijk locaties en lees meer

> Lees ook het artikel ‘Best bewaarde geheim van Nederland’ op De Kleur van Geld

3. WOW Amsterdam

De karakteristieke Kolenkitbuurt is een buurt waar menig toerist en Amsterdammer niet zo snel komt. Toch is het zeer de moeite waard om deze buurt te ontdekken. En hoe kan dat nou beter dan daar te overnachten. Bij WOW Amsterdam is dat mogelijk. Deze voormalige technische school is verbouwd tot hostel en culturele hotspot.

Het gebouw biedt tijdelijke huisvesting aan afgestudeerd talent van kunstopleidingen, zoals de Rietveld Academie. Op de begane grond van WOW vind je onder meer een restaurant, centrale lobby en twee binnentuinen. Die bieden ruimte voor ontmoeting, werkplekken en ‘exposure’.

WOW

Meer over WOW Amsterdam:

> Bekijk locatie en lees meer

> Lees ook het artikel ‘Dynamische logeerplek’ op De Kleur van Geld

4. Ambassade Hotel

Een hotel, verspreid over tien zeventiende eeuwse grachtenpanden, met een indrukwekkende kunstcollectie en een bibliotheek met ruim 4.000 boeken. Het Ambassade Hotel is er voor mensen die willen genieten van historie, kunst en literatuur.

Voor mensen die willen overnachten, maar ook voor een kort(er) bezoek kun je tericht in de lobby, de salons en andere openbare ruimten waar je antieke meubelen en kleurige schilderijen van onder andere de Cobra-schilders vindt.

Ambassadehotel

Meer over Ambassade Hotel:

> Bekijk de locatie en lees meer