Triodos Bank gebruikt cookies om haar websites gebruiksvriendelijker te maken. Bekijk welke cookies we gebruiken in ons Privacy- en cookie statement.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten

achtergrond

De keuken als springplank

The Colour Kitchen helpt de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen

The Colour Kitchen helpt de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen

Een middag in de restaurantkeuken van De Pionier in Utrecht. Siraj Boudkhil schuift een lading vaat de afwasmachine in. Hij is een van de 170 leerlingen van The Colour Kitchen. Met eigen onderwijsprogramma’s brengt dit horeca-leerbedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dichter bij een volwaardige baan. Hun instrument: de horecakeuken. Hun geheim: maatwerk.

Inmiddels is het lunchbuffet voorbij. Restjes van de salade die Boudkhil (42) vanochtend hielp bereiden, komen terug de keuken in. Inmiddels voelt deze keuken als zíjn keuken, zegt Boudkhil even later; hij weet waar alles staat en kent de routines. Je zou dan ook denken dat Boudkhil hier al jaren werkt. Niets is minder waar. Boudkhil is een van de 170 leerlingen die in opleiding is bij horecaleerbedrijf The Colour Kitchen.

“Ik maak makkelijk een praatje met gasten. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedurfd”

Siraj Boudkhil

Sinds de oprichting, tien jaar geleden, ontwikkelde The Colour Kitchen verschillende eigen opleidingsprogramma’s voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel: die afstand zo veel mogelijk wegnemen, en zo bewijzen dat mensen die het stempel ‘anders’ hebben gekregen, toch als volwaardige arbeidskracht kunnen meedoen.

Andere talenten

“Deze mensen is van jongs af aan verteld dat ze niet voldoen aan de norm, bijvoorbeeld doordat ze niet mee konden komen met het ritme of de zelfstandigheid die het reguliere onderwijssysteem van ze vraagt”, zegt Christine de Mes, directrice van The Colour Kitchen. “Velen haken dan af.” Dat gebeurde ook leerlingkok Boudkhil. Ooit begon hij aan een opleiding tot beveiliger. Dat liep niet goed omdat van hem verwacht werd dat hij zelfstandig mensen zou aanspreken op hun gedrag. Juist daar had hij moeite mee. Boudkhil stopte voortijdig met de opleiding, kreeg een uitkering en dat was dat.

Christine de Mes met een aantal medewekers van The Colour Kitchen

Christine de Mes met een aantal medewekers van The Colour Kitchen

Project C.V.
The Colour Kitchen

De restaurants van The Colour Kitchen zijn te vinden in Utrecht en omgeving. Je kunt er lunchen, borrelen en dineren. Ook op de High Tech Campus in Eindhoven staat een restaurant. De kaart is divers, met een accent op de mediterrane keuken. The Colour Kitchen werkt (zo veel mogelijk) met biologische producten.

Zonde en onnodig, zegt De Mes, want mensen als Boudkhil, die door (aangeboren) persoonlijke, psychische of sociale redenen minder makkelijk meedraaien in de werkmaatschappij, hebben net zo goed talenten die interessant zijn voor bedrijven. De Mes: “De weg om bij die organisaties te komen is alleen anders. Die weg bieden wij. Alles draait om de vraag: wat heb jíj nodig om na dit programma aan de slag te aan op de arbeidsmarkt?”

De echte keuken

De meeste studenten van The Colour Kitchen volgen de eenjarige opleiding Colour Your Dreams op mbo 1 of mbo 2 niveau waarin praktische bedienings- en keukenvaardigheden worden aangeleerd. Maar er is vooral aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling: wat wordt er van je verwacht als werknemer? Hoe stel je je op tegenover klanten en je collega’s? De vorm waarin dat gebeurt is innovatief: vanaf dag één draaien de leerlingen mee in de keuken op een van de locaties, waar iedere dag betalende gasten komen eten. De Mes: “Leerlingen ervaren daardoor dat ze ertoe doen.”

Siraj Boudkhil van The Colour Kitchen

Kok in opleiding Siraj Boudkhil gaat binnenkort stage lopen in een hotel

Het kernwoord van The Colour Kitchen is maatwerk. Een leeftijdsgrens voor de opleiding is er niet. Naast de horecastaf, die getraind is om de zelfredzaamheid van de leerlingen te bevorderen, worden leerlingen begeleid door een jobcoach. Die richt zich op de persoonlijke ontwikkeling, en heeft contact met familie en eventuele hulpverlening waar de leerling is aangemeld.

Praatjes met gasten

Inmiddels runt The Colour Kitchen vier restaurants en verzorgt het de catering voor nog eens 18 bedrijven. Na het behalen van hun diploma gaan leerlingen veelal elders aan de slag, als volwaardig professional. Kok in opleiding Siraj Boudkhil gaat daar ook vanuit. Binnenkort begint hij aan zijn stage in een hotel. “De chefkok daar zei: als je het goed doet, kun je blijven.” Door de opleiding is hij als persoon gegroeid. “Ik maak makkelijk een praatje met gasten. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedurfd.”

Inclusiviteit
EUROPA STEUNT SOCIALE ONDERNEMERS

The Colour Kitchen is een project dat Triodos Bank financiert met de EaSI-garantie. Een speciale garantieregeling van het Europees Investeringsfonds (EIF) voor sociaal ondernemerschap. Raphaël Nouwen, Manager zakelijke relaties Triodos Bank: “De EaSI-garantie stelt ons in staat om ook ondernemingen te financieren die zich nog in een vroege levensfase bevinden. Dankzij de gunstige voorwaarden van deze lening kunnen we ons nog meer richten op innovatieve, sociaal georiënteerde starters, bedrijven in de biologische voedselvoorzieningsketen, duurzame mode, sociaal welzijn en arbeidsmarktintegratie.”

> Triodos Bank financiert The Colour Kitchen en werkt zo aan een inclusieve arbeidsmarkt. Lees meer verhalen over inclusiviteit.

Tekst: Mathijs de Groot
Fotografie: Pieter van den Boogert

Wat vind je van "De keuken als springplank"?

Laat een reactie achter

Vul uw naam in

+ Toon alle 6 reacties

Mike 9 maanden geleden

Een bewezen concept. Mijn kind heeft door een disbalans in zijn intelligentieprofiel diverse jaren van zijn schoolcarrière als bankzitter thuis doorgebracht. Vanaf groep 6 van de basisschool tot de derde klas middelbare school was het regelmatig hommeles. Op 16 jarige leeftijd mocht hij als jongste deelnemer aan een vergelijkbaar project, H’eerlijk in Leidschenveen, een éénjarige MBO 1 opleiding doen. Tussen andere dropouts van diverse pluimage hield hij zich wonder boven wonder staande. Via een ICT-opleiding (niet afgemaakt) is hij nu bijna klaar met z’n MBO 3 opleiding tot kok. Het restaurant waar hij werkt wil hem nooit meer kwijt 🙂

Josepha Butsko van den Brink 9 maanden geleden

Heel mooi initiatief! Ik denk dat zou wat voor mij dochter zijn. Dank jullie wel voor dit bericht.

Esmeé 9 maanden geleden

Ik vind dit super dat bestaat mij werd ook t zelfde gezegd ik kwam niet mee en werd alleen maar bekogeld met negatieve energie ik kon het niet en zou nooit slagen daardoor benk voortijdig gestopt met mn mbo voor food en catering dit inatief vind ik geweldig zo krijgt iederen de kans die hij of zij verdiend. Want iedereen verdient een 2e kans

Gerard van Nimwegen 9 maanden geleden

prima initiatief! Juist dit soort werk leent zich, omdat het laagdrempelig is en dicht bij de mensen staat, uitstekend voor dit soort reïntegratietrajecten.

J.A.Kas 9 maanden geleden

Prachtig initiatief om te ondersteunen.

Reactie op J.A.Kas
I. Jonker 9 maanden geleden

Hier word je blij van!


+ Toon alle 6 reacties